



Global Voices

Celebrating Diversity in Biosafety & Biosecurity









Global Voices

Pre-Conference Workshops | January 20-21, 2025 Conference | January 22-24, 2025 Mount Meru Hotel | Arusha, Tanzania



Monday, January 20th Pre-Conference Workshops

Cyberbiosecurity – 8:30am – 5:00pm Biological Risk Assessment – 8:30am – 5:00pm

8:30am Workshop Registration
9:00am Workshop Commencement
10:30am Networking Tea Break (30min)
1:00pm Lunch Break (60min)
2:00pm Workshop Continued
3:30pm Networking Tea Break (30min)
5:00pm Workshop Completion

Tuesday, January 21st Pre-Conference Workshops

Cyberbiosecurity (cont'd) – 8:30am – 5:00pm DEI in Biosafety & Biosecurity – 8:30am – 1:00pm Dual Use Research and Bioethics – 2:00pm – 5:00pm

8:30am Workshop Registration
9:00am Workshop Commencement
10:30am Networking Tea Break (30min)
1:00pm Lunch Break (60min)
2:00pm Workshop Commencement
3:30pm Networking Tea Break (30min)
5:00pm Workshop Completion



Wednesday, January 22nd Global Voices Conference

5:00pm

Conference Centre / Tembo Room 8:30am – 5:00pm

End Conference Day 1

8:30am	Conference Registration (Conference Centre)
9:00am	Opening Ceremony (Conference Centre)
	 Broadcast of "Global Voices in Biosafety & Biosecurity" Video
10:00am	Keynote Speaker (Conference Centre)
10:30am	Networking Tea Break (30min)
11:00am	Plenary Session (Conference Centre)
1:00pm	Lunch Break (60min)
2:00pm	Parallel Breakout Sessions
	 Stream 1 – Diversity, Equity & Inclusion in Biosafety & Biosecurity (Conference Centre)
	 Stream 2 - IFBA Member Association Meeting (By Invitation Only, Tembo Room)
3:30pm	Networking Tea Break (30min)
4:00pm	Parallel Breakout Sessions cont'd
·	 Stream 1 – Diversity, Equity & Inclusion in Biosafety & Biosecurity (Conference Centre)
	 Stream 2 - IFBA Member Association Meeting (By Invitation Only, Tembo Room)



Thursday, January 23rd Global Voices Conference

Conference Centre / Tembo Room 8:30am – 5:00pm

8:30am Morning Meet & Greet (Conference Centre)

• IFBA and TaBSA Conference Hosts

9:00am Plenary Session (Conference Centre)

10:30am Networking Tea Break (30min)

11:00am Plenary Session cont'd (Conference Centre)

1:00pm Lunch Break (60min)

2:00pm Parallel Breakout Sessions

• Stream 3 – Youth Leaders for A Vision of Tomorrow (Conference

Centre)

Stream 4 – Artificial Intelligence & Emerging Biosecurity Challenges

(Tembo Room)

3:30pm Networking Tea Break (30min) 4:00pm Parallel Breakout Sessions cont'd

• Stream 3 – Youth Leaders for A Vision of Tomorrow (Conference

Centre)

• Stream 4 – Artificial Intelligence & Emerging Biosecurity Challenges

(Tembo Room)

5:00pm End Conference Day 2

7:00pm Gala BBQ Dinner (Mount Meru Hotel Garden)



Friday, January 24th Global Voices Conference

Conference Centre / Tembo Room 8:30am - 3:30pm

8:30am Morning Meet & Greet (Conference Centre)

• Global Biosafety & Biosecurity Human Library

9:00am Plenary Session (Conference Centre)

10:30am Networking Tea Break (30min)

11:00am Parallel Breakout Sessions

• Stream 5 – Africa Women's Network Meeting (Tembo Room)

Stream 6 – One Health Approach to Biosafety & Biosecurity

(Conference Centre)

1:00pm Lunch Break (60min)

2:00pm Parallel Breakout Sessions

• Viewing Scientific Posters & Exhibits (Conference Centre)

• Stream 5 – Africa Women's Network Meeting (Tembo Room)

3:00pm Closing Ceremony

Best Poster Award

3:30pm End Conference

