### Conference Program MOUNT MERU HOTEL JARUSHA, TANZANIA JANUARY 22-24, 2025



## **Global Voices**

Celebrating Diversity in Biosafety & Biosecurity









**Global Partnership** Against the Spread of Weapons and Materials of Mass Destruction





# **Global Voices**

Pre-Conference Workshops | January 20-21, 2025 Conference | January 22-24, 2025 Mount Meru Hotel | Arusha, Tanzania



Global Voices Celebrating Diversity in Biosafety & Biosecurity

Monday, January 20<sup>th</sup> Pre-Conference Workshops Cyberbiosecurity – 8:30am – 5:00pm Biological Risk Assessment – 8:30am – 5:00pm

| 8:30am  | Workshop Registration        |
|---------|------------------------------|
| 9:00am  | Workshop Commencement        |
| 10:30am | Networking Tea Break (30min) |
| 1:00pm  | Lunch Break (60min)          |
| 2:00pm  | Workshop Cont'd              |
| 3:30pm  | Networking Tea Break (30min) |
| 5:00pm  | Workshop Completion          |

Tuesday, January 21<sup>st</sup> Pre-Conference Workshops Cyberbiosecurity (cont'd) – 8:30am – 5:00pm

DEI in Biosafety & Biosecurity – 8:30am – 1:00pm Dual Use Research and Bioethics – 2:00pm – 5:00pm

8:30am Workshop Registration
9:00am Workshop Commencement
10:30am Networking Tea Break (30min)
1:00pm Lunch Break (60min)
2:00pm Workshop Commencement
3:30pm Networking Tea Break (30min)
5:00pm Workshop Completion





### Wednesday, January 22<sup>nd</sup> **Global Voices Conference**

Conference Centre / Tembo Room 8:00am – 5:00pm

- 8:00am Conference Registration (Conference Centre) 9:00am
  - **Opening Ceremony (Conference Centre)** 
    - Arrival Guest of Honor
    - National Anthem, East Africa Anthem
    - Welcoming Remarks
    - Broadcast "Global Voices: Diversity is Strength" video
- 10:15am Guest of Honor Opening Speech
- 10:45am Official Photo & Networking Tea Break
- 12:00pm Keynote Address (Conference Centre)
- ASEAN Leaders Declaration on Biosafety & Biosecurity 12:30pm
- 1:00pm Lunch Break (60min)
- 2:00pm **Parallel Breakout Sessions** 
  - Stream 1 Diversity, Equity & Inclusion in Biosafety & Biosecurity (Conference Centre)
  - Stream 2 IFBA Member Associations Highlights (Tembo Room) ٠
- 3:30pm Networking Tea Break (30min)

### Parallel Breakout Sessions cont'd 4:00pm

- Stream 1 – Diversity, Equity & Inclusion in Biosafety & Biosecurity (Conference Centre)
- Stream 2 IFBA Member Association Business Meeting (By Invitation Only, Tembo Room)
- End Conference Day 1 5:00pm





### Thursday, January 23<sup>rd</sup> Global Voices Conference Conference Centre / Tembo Room 8:00am – 5:00pm

| 8:00am  | Morning Meet & Greet (Conference Centre)   |
|---------|--|
|         | <ul> <li>IFBA and TaBSA Conference Hosts, Conference Sponsors</li> </ul>                                   |
| 9:00am  | Plenary Session (Conference Centre)  |
| 10:30am | Networking Tea Break (30min)   |
| 11:00am | Plenary Session cont'd (Conference Centre)   |
| 1:00pm  | Lunch Break (60min)  |
| 2:00pm  | Parallel Breakout Sessions   |
|         | <ul> <li>Stream 3 – Youth Leaders for A Vision of Tomorrow (Conference Centre)</li> </ul>                  |
|         | <ul> <li>Stream 4 – Emerging Biosecurity Challenges (Tembo Room)</li> </ul>                                |
| 3:30pm  | Networking Tea Break (30min)   |
| 4:00pm  | Parallel Breakout Sessions cont'd  |
|         | <ul> <li>Stream 3 – Youth Leaders: A Vision of Tomorrow (Conference Centre)</li> </ul>                     |
|         | <ul> <li>Stream 5 – Implementation Strategies for ISO 35001 Biorisk Management<br/>(Tembo Room)</li> </ul> |
| 5:00pm  | End Conference Day 2   |
| 7:00pm  | Gala BBQ Dinner (Mount Meru Hotel Garden)  |



## Friday, January 24<sup>th</sup> Global Voices Conference

Conference Centre / Tembo Room 8:00am – 3:30pm

| 8:00am  | <ul> <li>Morning Meet &amp; Greet (Conference Centre)</li> <li>Global Biosafety &amp; Biosecurity Human Library</li> </ul> |
|---------|--|
| 9:00am  | Plenary Session (Conference Centre)  |
| 10:30am | Networking Tea Break (30min)   |
| 11:00am | Parallel Breakout Sessions   |
|         | <ul> <li>Stream 6 – Africa Women's Network Meeting (Tembo Room)</li> </ul>   |
|         | • Stream 7 – One Health Approach to Biosafety & Biosecurity (Conference Centre)  |
| 1:00pm  | Lunch Break (60min)  |
| 2:00pm  | Parallel Breakout Sessions   |
|         | <ul> <li>Viewing Scientific Posters &amp; Exhibits (Conference Centre)</li> </ul>  |
|         | <ul> <li>Stream 6 – Africa Women's Network Meeting (Tembo Room)</li> </ul>   |
| 3:00pm  | Closing Ceremony   |

- Best Poster Award
- 3:30pm End Conference

